L

Kontakt oss

renate@prohelse.no

+47 415 07 835

Bruk kontaktskjema >

w

Arctic Matcha: WILLOW TE

Epilobium angustifolium L. har i folkemedisinen vært brukt mot mange plager.

15.11.201813:31 Anne-Stine Gjervoldstad

Bladene inneholder flavonoider, fytosteroler, garvestoffer, slimstoffer, sukkerstoffer, pektin og vitamin A og C.

Betennelseshemmende, krampeløsende, avførende, stoppende, urindrivende, astringerende, blodstillende, sårhelende, bløtgjørende, beroligende, antibakteriell, stimulerende på enzymproduksjonen i magen og bukspyttkjertelen.

Epilobium angustifolium L. har i folkemedisinen vært brukt mot mange plager. Bladene har bl.a. vært anvendt som omslag ved ryggsmerter og gikt. Geitrams har i folkemedisinen vært brukt mot mange plager. Bladene har bl.a. vært anvendt som omslag ved ryggsmerter og gikt. Et varmtvannsuttrekk av urten kan brukes som et blodstillende og betennelsesdempende middel, og teen synes å fungere godt ved betennelser i fordøyelsessystemet, slik som magekatarr og ulcerøs kolitt.

Epilobium angustifolium L. stimulerer den generelle enzymproduksjonen i mageslimhinnene og bukspyttkjertelen, og geitrams-te kan derfor være nyttig for å unngå oppblåst mage ved kostholdsendringer. Med bakgrunn i urtens betennelseshemmende og beroligende egenskaper, kan man legge på hudbetennelser og sår som ikke vil gro. Urten er også blitt brukt for å lette symptomene på betennelse i øyets bindehinne og lymfeknutene. Siden geitrams har en sammentrekkende (astringerende) og sårrensende virkning, er geitrams-te blitt anvendt til munnskyllevann ved munnsår og gurglevann ved halsbetennelser.

Tilberedning

For 1 tekopp: 

0,5g Arktisk Matcha
150ml varmt vann

Inneholder ingen kaffein.

Matcha Teen er et fint pulver. Over tid inntar du hele blader i motsetning til annen te, der tebladene kastes når teen brygges