L

Kontakt oss

renate@prohelse.no

+47 415 07 835

Bruk kontaktskjema >

w

Arctic Matcha: MEADOW TE

Filipendula ulmaria, styrker kapillærårenes vegger og virker som en antioksidant, krampeløsende og betennelseshemmende.

12.04.201614:47 seria demo

En velsmakende te, et funksjons drikke, en rik kilde av innholdstoffe

Flavonoider (flavonoler, flavoner, flavononer og chalconderivater), eterisk olje (mange fenolkomponenter), garvestoffer (gallo- og ellagi-tanniner), slimstoffer, karbohydrater, askorbinsyre (vitamin C)

Filipendula ulmaria virker avkjølende og opptørkende. Smertestillende, betennelseshemmende, syrenøytraliserende, kvalmedempende, astringerende (sammentrekkende), sårhelende, slimhinnebeskyttende, magestyrkende, urindrivende, svettedrivende, febersenkende, mildt antiseptisk, antibakteriell, desinfiserende, lokalbedøvende, krampeløsende, antirevmatisk. Mjødurt styrker kapillærårenes vegger og virker som en antioksidant.

Hvis man anvender blomster eller blad av Filipendula ulmaria i stedet for den isolerte salisylsyren eller syntetisk acetylsalisylsyre, unngås mange av de uheldige bivirkningene. Mjødurt er trygg å bruke i forbindelse med betennelser i mageslimhinnene fordi salisylatene ikke blir omdannet til sin aktive form før de har passert gjennom slimhinnene i fordøyelsessystemet og inn i blodbanene. I planten opptrer salisylsyren dessuten i kombinasjon med polyfenoler og garvestoffer, stoffer som er antiseptiske og betennelseshemmende, og som styrker cellene i mageslimhinnene og dermed beskytter mot salisylatene. I tillegg virker kumarinene i urten muskelavslappende og krampeløsende på tarmmusklene. Dette er et godt eksempel på samvirkning mellom stoffer i en urt og viser at når man bruker hele planten oppnår man en langt mer skånsom virkning enn om man bare bruker et isolert virkestoff.

Filipendula ulmaria har stor plass i kulturhistorien som en duftende plante det er det hun heter 

Queen of the meadow

Tilberedning

For 1 tekopp: 

0,5g Arktisk Matcha
150ml varmt vann

Inneholder ingen kaffein.

Matcha Teen er et fint pulver. Over tid inntar du hele blader i motsetning til annen te, der tebladene kastes når teen brygges